VM i Milano

Så var det snart dags att åka till Milano för att paddla VM! Mycket kul att få representera Sverige på ett världsmästerskap och dess utom OS-kval. Jag paddlar K4 1000 meter tillsammans med Martin, Albert och Joakim. Vi har tränat några gånger tillsammans inför mästerskapet. Det började på SM i Nyköping där vi körde tillsammans första gången (tränade under tävlingen). Får erkänna att det var med lite staplande tag vi körde våra första pass då vi vinglade ganska mycket och paddlingen kändes mer individuell än att vi paddlade tillsammans men mellan allt vingel så kändes det som att det fanns nåt att bygga på.

Efter SM var vi kvar och tränade i k4:an. För varje pass vi körde gick det bättre och bättre. Vi körde några korta läger i Nyköping efter det (fram till nu) och det har varit en mycket lyckad resa hittills där vi förbättrar oss varje paddeltag. Sista lägret var förra helgen där vi tillslut fick till ett lopp som vi alla var nöjda med. Farten var jämn och hög där vi alla kunde paddla avslappnat samtidigt som vi får ut all kraft i paddeltagen.

Nu är det bara några dagar kvar till vi flyger ner till Milano. Det är skönt att släppa på träningsmängden lite och känna formen krypa närmare. För min egen del har det varit mycket träning hela sommaren då målet hela tiden har varit VM. Tävlingarna från att jag blev uttagen har fått vara mer som träning än tävling där formen många gånger har varit i botten. Det har varit få pass jag har känt bra flyt i paddlingen men senaste tiden har det bara blivit bättre och bättre.

Första loppet för oss i K4:an är på fredag nästa vecka. Då är det försöksheat och semifinal på samma dag. Finalen som vi hoppas nå är sedan på söndag. Eftersom vi inte kört någon tävling innan slår vi lite i underläge men vi har allt att vinna och inget att förlora! Vi satsar allt och hoppas vi får till ett (eller flera) superlopp! Konkurrensen är stenhård men vi kör för en plats till OS i Rio 2016!11088236_10152680424621050_1108591859_n-2

11091215_10152680424481050_1190672773_nFoto: Evelina Menning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s