Höstläger Florida

Nu har jag varit hemma i en vecka efter ett mycket lyckat vårläger i Florida med landslaget.
Fokus under lägret har varit att paddla så mycket som möjligt och förbereda kroppen för hårdare träning i vår. Träna för att orka träna brukar man säga. Och det har blivit mycket träning.
Fler länder har haft läger på samma ställe samtidigt och vi tränar gärna tillsammans för att få bra konkurrens och bra sällskap. Norge, Danmark, Canada och Sverige har kört mycket tillsammans och det har fungerat väldigt bra. Ibland var vi så många samtidigt att vi fick dela upp oss i flera grupper.
Veckorna såg ungefär lika ut med hård paddling på morgonen följt av antingen gym eller löpning. Därefter var det lunch och vila fram till eftermiddagspasset som oftast var 1,5 timme paddling. Första veckan var mycket jobbig innan man blivit van vid mängden träning som det var under veckorna men för varje vecka blev det bättre och bättre. Lördagarna var det ”bara” ett paddelpass men ett långt för att dränera all energi i kroppen innan vilan på söndag. Som längst blev det 6mil på ett pass. Jag hade aldrig paddlat så långt innan men det gick mycket bra. Det gjorde också att den andra träningen under veckan gick lättare när vi bara paddlade 2 mil per pass.
Vädret var underbart under alla veckor jag var där. Temperaturen låg mellan 24-33 grader. Det gjorde att man inte orkade göra mycket mer än att träna, äta och sova. Hann med att ligga på stranden en eftermiddag i alla fall.

Jag känner att jag fått ut mycket av träningen under lägret och ökat min kapacitet under dessa veckor. Jag går stärkt in i nästa träningsfas här hemma som består av mer paddling, fast oftast på paddelmaskinen, tyngre styrketräning. Jag springer också en hel del men kommer också ta mig till bassängen för att simma lite.

IMG_20151120_213919

5
IMG_20151123_181258
IMG_20151130_145821
IMG_20151126_135600

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s