Säsongspremiär

Nu har jag varit hemma i lite mer än en vecka. Det blev en bra övergång från det varma vädret i Florida till det kyligare Sverige när solen var framme i några dagar direkt efter hemkomst. Sedan visade våren sig från sin sämre sida med moln, blåst och lite regn. Man blir inte lika sugen på att träna när man behöver ta på sig så mycket kläder att det känns som det hämmar rörelserna i kanoten. Men åter till det snart.

DCIM100GOPRO

Mitt och Christians rum i Florida

Vårlägret i Florida har varit riktigt bra för min del. Jag blickar tillbaka till i höstas och ser mig själv kämpa hårt för att försöka hänga med dem andra i träningsgruppen. Många pass fick jag till och med släppa vågen och köra själv stora delar av passen. Men träningen ger effekt. Under sista tiden på lägret har jag istället känt att jag ofta är uppe i toppen på träning.
Det har varit mycket träning under min veckor i Florida men lite mindre (per vecka) än i höstas. Det betyder inte att det är lättare träning utan tvärt om. Hårdare träning gör att man inte orkar träna lite mycket. Fokus under våren är lite annorlunda än under hösten och det blir högre fart och hårdare träning. Första veckorna tränade jag en hel del med Marcus Andersson från Lidköping och även Marre och Honk. Dem åkte sedan hem efter några veckor och då anslöt jag med det danska laget som var en stor träningsgrupp. Det är samma träningsgrupp som jag tränade med i höstas.
Konkurrensen i gruppen är bra och vi pushar varandra riktigt bra. Även om vi ska tävla mot varandra i sommar tycker vi om att träna tillsammans för att få riktigt bra kvalitet på träningen.

IMG_2286

Stor del av oss i Florida

Men nu är jag hemma i Norrköping igen och fått umgås med min älskade fru Carolin. I alla fall i en vecka. Hon åkte till Göteborg i söndags för att jobba lite men kommer hem ikväll igen. Imorgon far hon iväg till Stockholm för att slutföra sin neuropsykologiska utredning men hon kommer hem samma dag. På fredag åker vi båda till Köpenhamn där det är säsongspremiär för mig. Det är en av två uttagningstävlingar inför OS-kval och världscuper. En ganska stor tävling där Sverige, Danmark och Norge ställer upp. Mycket hård konkurrens där man måste vara på topp!

DCIM106GOPRO

Träning i Bråviken

Många av dem som tävlar i Köpenhamn har jag tränat med i Florida så man har lite koll på var alla är men det är skillnad på tävling och träning. Jag känner mig bra tränad och tror på mig själv. Jag har som mål att vara bästa svensk och ta en medalj på både 500m och 1000m. Det går inte att nå högra än vad man siktar på.

Nästa vecka är det andra uttagningstävlingen och den går i Jönköping. Men först ska det tävlas i Köpenhamn, Jönköping tar vi nästa vecka!

DCIM106GOPRO

Soligt men blåsigt idag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s