Världscup 2 i Racice

Är nu hemma efter världscup 2 i Racice, Tjeckien. Trött i kroppen och i huvudet men snart är det dags att tävla igen så det är bara att hålla igång. Jag paddlade K1 500m, K1 1000m och K4 1000m. Jag började med K1 1000m på fredagen med försöksheat och semifinal. Jag gjorde vad jag kunde men räckte inte till någon final. Det var mycket lärorikt men behövs mycket mer träning än det senaste året som jag tränat för 1000m för att kunna konkurrera med dem bästa. Mitt största fokus låg på K4 1000m och K1 500m. Tyvärr låg dessa två lopp väldigt nära varann. Eller det var faktist 4 lopp, 2 försöksheat och 2 semifinaler.

Först ut var försöksheat i K4 1000m klockan 15.55. Det var första gången vi körde denna besättning. Alltid lite nervöst när första loppet man kör är det första utan att veta hur bra vi är. Vi hittade bra fart i början av loppet men tröttnade efter hälften. Vi tog oss till semifinal men missade direkt plats till A-finalen. Efter det loppet fick jag vila i ca 1 timme innan nästa start gick, K1 500m försök. Där kunde jag paddla bekvämt och ta mig till semifinal relativt enkelt. Jag försökte spara på min krafter inför de två sista loppen på kvällen.

Semifinalen i K4:an var det bästa loppet för helgen. Vi ville alla satsa hårt från början men försöka paddla så avslappnat vi kan. Vi kom iväg bra och höll en hög fart. Efter halva loppet låg vi med och slogs om de 3 finalplatser som fanns kvar. Även när vi försökte öka farten efter 700m insåg vi att vi ligger bra till och slåss om en finalplats. Vi kämpade in i mål men slutade på 6:e plats. Vi tappade två placeringar på slutet av loppet istället för att ta en placering men vi gjorde vad vi kunde. Med tanke på att det var andra loppet någonsin vi kört tillsammans var det ett riktigt bra lopp. Vi hade ca 2 sekunder till en final.

Efter loppet låg jag nästan död över kanoten. Jag körde slut på mig helt. När det går riktigt bra i en K4 får man ut allt man har och blir helt slut i kroppen. Men med stora andetag försökte jag återhämta mig så snabbt jag kunde. Efter målgång hade jag ca 25 minuter till nästa start, K1 500m semifinal.
Upp på bryggan och ner i nästa kanot för att paddla bort så mycket syra jag kunde. När jag låg på startlinjen i K1:an kändes musklerna fortfarande ömma och andningen fortfarande ansträngd. Jag orkade inte alls paddla bra under loppet och slutade på 6:e plats. C-final dagen efter blev resultatet.

Dagen efter kändes det som om jag varit i ett slagsmål med ömma muskler och trött i huvudet. Jag försökte värma upp så bra jag kunde och tänka positivt. När starten gick paddlade jag som om jag vore i toppform och ignorerade att jag var sliten från dagen innan. Det höll mer än halva loppet och känslan i början var relativt bra. Paddeln greppade i vattnet och jag kunde slappna av men efter 300 meter kände jag att krafterna inte fanns där och på slutet försökte jag bara komma i mål. Jag slutade 3a.

Resultaten från helgen är jag inte supernöjd med. Jag vill ta mig till A-final i K1 500m men då behöver jag vara piggare och inte köra så många lopp. Jag tror verkligen jag har kapacitet till en final, bara att bevisa nästa tävling. K4:an är vi mycket nöjda med men vill ju alltid komma till final, speciellt när jag är så pass nära.

Jag försöker ha en långsiktig plan och helgens alla lopp är precis den träning jag behöver. Träna på att tävla och tävla mycket. Det var riktigt jobbigt att paddla så många lopp under helgen och speciellt under lördag kvällen men jag hoppas det ger resultat längre fram!
Nästa tävling är i Nyköping 4-6 juni. Det är sista uttagningstävlingen till EM i Moskva.

Tack till alla som hejjar och tack till mina sponsorer som gör det möjligt för mig att paddla på den högsta nivån.
Självklart kommer här lite bilder från helgen =)

Skärmavbild 2016-05-31 kl. 12.12.3620160529_16054320160529_160549(0) FB_IMG_1464410426573 Racice 2016 Lördag-30 Racice 2016 Lördag-31 Racice 2016 Lördag-32 Racice 2016 Lördag-36 Racice 2016 Lördag-37 Racice 2016 Lördag-38 Racice 2016 Lördag-39

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s