Slut för i år.

Sommaren går snabbt och min säsong är sedan en tid slut. Sista tävlingen jag var på var väldigt nytt för mig och det märktes på prestationen. Jag avslutade min tävlingssäsong med maraton-SM i Karlkrona där jag till slut ställde upp i K2, shorttrack och K1.
Min tanke från början var att testa maraton för att få lite annorlunda träning och testa att tävla på längre sträcka. Jag ville ställa upp i K1 vilket jag tyckte räckte då jag inte tävlat i maraton på många år. Ett lopp över en helg kanske inte låter så farligt men det tar på krafterna, speciellt när man inte är van vid denna typ av lopp.
Tillslut ställde jag istället upp i både K2 och shorttrack också.

Helgen började med K2 där jag och Emil Torstensson lyckades vinna SM vilket var väldigt roligt. Loppet gick inte så snabbt men vi satt inte bra i kanoten tillsammans och det tog på krafterna att sitta snett under ett helt lopp.

Dagen efter var det shorttrack (ca 5km) där det för var försöksheat och sedan final. Jag lyckades ta mig till final men under blåsiga förhållanden och snabba lyft orkade jag inte hålla farten uppe och tappade på konkurrenterna. Jag var nöjd med att ta mig till final iaf.

Sista dagen var det då dags för loppet jag tänkt köra från början. Jag fick låna en kanot vilket under hela helgen vilket jag uppskattar väldigt mycket. Det är dock skillnad på kanot och kanot men den fungerade helt okej och första halvan av loppet gick väldigt bra. Jag och Emil Svensson låg bakom tätduon och jobbade tillsammans för att hålla placeringen. Jag kände mig pigg under loppet och tyckte att jag skulle ha en chans att utmana Emil om en 3:e plats. Men som en sten från ovan tog energin slut i kroppen och på bara någon minut byttes mina pigga muskler till gelé. Emil kunde snabbt paddla ifrån mig och jag fick till och med bryta loppet inför sista varvet.

Jag hade gärna paddlat i mål men det gick tyvärr inte. Lite många lopp under helgen och för lite energitillskott under loppet gjorde att det inte gick.
Nöjd med att testat på men inget jag skulle satsa på istället för min sprintkarriär.

Sedan dess har jag tränat på och blickat framåt. Jag siktar jag OS 2020 i Tokyo och kommer ge allt jag har för att komma dit. Jag tycker jag har gjort en bra framsteg under denna säsong men nästa år är det dags att slå till på riktigt. Höga mål är uppsatta för nästa år och det motiverar mig mer än någonsin.

Tyvärr missar jag höstregattan som går 24-25 september. Den helgen är jag på bröllop istället.
Detta gör att jag inte har några mer tävlingar men träningen fortsätter som sagt!
Nu är det snart dags för dagens andra pass =)

13765891_995410157243370_6280857909385894125_o

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s