Uttagning till landslaget

Efter OS i Rio tog vår förre förbundskaptens kontrakt slut. Martin Hunter klev av sitt uppdrag och lämnade plats för nästa person att ta sig an rollen. Jag har under min tid med Martin fått ett lyft i min träning och tackar så mycket för hjälpen jag fick av honom. Jag var ju inte i Rio men har utvecklats bra med träningen som Martin skrev.

Nu är det nya tider och förutom ny förbundskapten tillkommer också två tränare som ingår i nya landslagsledningen. Per-Erik Rönnestrand (Peken) kommer att ta stafettpinnen och utveckla landslaget som förbundskapten. Jag fick träffa honom nyligen så vi kunde presentera oss för varandra.
Peken kommer utifrån kanotvärlden och har varit aktiv inom skidsporten tidigare. Detta är något som jag uppmuntrar till då han har nya ögon som kan se andra vinklar på vår sport.
En förbundskapten måste in nödvändigtvis ha specifika kunskaper för just vår idrott då han ingår i en landslagsledning med tränare som har den kunskapen.

Närmast är vi kallade till en upptaktshelg i Nyköping i slutet av oktober där landslagsledningen presenterar sig själva lite mer och deras planering och syn på ledarskapet för landslaget och alla som aspirerar på en plats i landslaget. Samtidigt kommer vi självklart träna tillsammans och det tror jag blir en bra start för nya ledningen.
Aktiviteten för landslaget därefter är träningsläger i Portugal senare i höst. Tidigare år har jag varit i Portugal på träningsläger men inte just på denna anläggning. Det kommer bli skönt att paddla i lite varmare vatten och varmare vindar än här hemma i Sverige. Även om vädret varit med oss än så länge börjar kylan krypa på och när vindarna tar i lite mer blir det snabbt kallt när man paddlar.

Annars fortsätter min träning här hemma under tiden och känner mig laddad och motiverad. Det kan vara tungt att sätta igång med träningen inför hösten många gånger då det är ett tag kvar tills någon tävling men just nu är motivationen på topp. Jag känner mig starkare och bättre tränad än vad jag någonsin gjort tidigare. Med den starten inför många timmars träning vill jag bara bli bättre och snabbare. Jag vill fortsätta i den riktning jag börjat och hålla kurvan stigande inför nästa år.

 

20160713_203854

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s