Planeringen tar form

Nu är hösten här och temperaturen visar på -3 grader. Det har blivit en del paddling inomhus på maskin vilket inte alls är lika trevligt som att paddla ute. Dock är det inte så mycket på grund av graderna utan vinden som ofta tar i lite mer under hösten. Förra veckan var det ungefär lika kallt som starten på denna men då var jag ute på vattnet och paddlade på spegelblankt vatten. Vinden är en avgörande faktor för om man kan paddla ute i dessa tider och inte så mycket temperaturen. Det går dock inte någon nöd på mig eftersom jag reser till Portugal i slutet av veckan för ett träningsläger med landslaget. Jag står ut att sitta framför spegeln ett litet tag när jag vet att det kommer 3 veckor med varmare väder och framförallt kunna paddla på vattnet som är otroligt mycket roligare än inomhus.

Planeringen har påbörjats med nya tränare, Åsa Eklund. Just nu är det mycket grundträning för att bygga en god bas inför kommande träning och i Portugal blir det mer planering i detalj för hur min träning kommer se ut. Något jag tror mig veta redan nu är att det kommer vara mycket träning på planeringen.

Jag känner mig bra förberedd för träningen i Portugal och hoppas få riktigt bra träning där. Under hela hösten har träningen gått bra och jag känner mig starkare och snabbare i kanoten. Jag har också jobbat mycket på att få en bra rörelseförmåga och försöker stärka bålen för att få en bra sittposition när jag paddlar och bli lite smidigare. Det är något som tar tid och jag får påminna mig om att ha lite tålamod. Jag känner skillnad sedan i somras men jag försöker att inte stressa och tar små steg mot bättre rörmönster. Detta tror jag hjälper mig mycket i min teknik och jag får ett starkare men lättare drag i vattnet.

Nästa inlägg blir från varmare breddgrader och jag hoppas Portugal bjuder på hård träning och bra mat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s