Landslagsläger nr. 1

Igår kom jag hem från ett 3 veckor långt träningsläger med landslaget i Sevilla. Det var det första av 3 stycken läger denna vår.
Det var ett mycket lyckat läger med mycket paddling, gym och löpning. Kroppen fick känna på att vara sliten på slutet av lägret. Det var ca 16 träningspass i veckan och intensiteten ökade lite för varje vecka. Med på lägret var större delen av landslaget men också observationsgruppen fick möjlighet att följa med. Vi var ca 15 aktiva på plats och kunde pusha varandra bra på träningen.

Under andra veckan på lägret fanns det förutom förbundstränaren Åsa Eklund och juniorkaptenen Sofia Paldanius också resurspersoner från riksidrottsförbundet på plats.
Dels var det personer som testade accerelationsfasen med mätinstrument på kanoten och höghastighets kameror. Det hjälper oss se vad som händer under varje paddeltag i detalj och tillsammans med video är det ett bra sätt att få till alla små detaljer som får oss att bli bättre.
Vi fick även hjälp från två fysioterapeuter som hjälper oss med skadeförebyggande träning och rörlighet. Dem utförde också behandlingar på aktiva som behövde specifik hjälp för kroppen.

Vi bodde på ett hotell som ligger på träningsanläggningen vid ”Canal de Alfonso XIII” som vi paddlade på. Det är ett populärt träningsområde för både kanotister och roddare från hela Europa. Spanien, Belgien, Finland, Danmark var några av nationerna som var på plats under vårt första läger.

Om mindre än 2 veckor flyger jag åter igen till Sevilla för andra lägret med landslaget. Det blir 2 veckor långt läger med hård träning. Vi kommer börja öka farten på träningspassen och förbereda mer för kommande tävlingssäsong.

Efter kommande läger i Sevilla är jag åter hemma i 2 veckor innan sista lägret för våren som kommer vara på Mallorca. Det blir sista finslipningen innan tävlingar sätter igång.

img_0861

dsc_0210_00067 dsc_0031_00016
dsc_0016_00008

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s