Borta bra men hemma bäst

En av fördelarna med att ha läger i Europa är att kunna vara borta ”kortare” perioder och ha flera läger istället för ett långt. Det har varit väldigt skönt att komma hem en stund för att titta till familjen och umgås med min älskade Carolin. Veckan efter första lägret var det lite lugnare med träningen. Det kan låta som att jag vilade hela veckan men det var ändå 11 träningspass som gick in i träningsdagboken. Några färre än normala veckor med träning men också lite lugnare pass där jag inte behöver tömma kroppen på energi. Under en sådan vecka vill man få tillbaka så mycket energi som möjligt och återhämta både kropp och knopp. Då är det skönt att vara hemma för att koppla av lite.

Den här veckan börjar träningen trappas upp igen med lite hårdare pass innan avresan till Sevilla. På lördag går flyget och läger nummer 2 med landslaget. Träningen börjar på söndag och kommer sedan ha ett lite annorlunda upplägg än vad jag är van vid. Istället för att ha två dagar med ”halv-vila” (2 träningspass på förmiddag och vila på eftermiddag) och en vilodag blir det istället 3 dagar med hård träning och sedan en vilodag. Sedan fortsätter det så hela lägret. Det har jag inte testat förut men tror det kan var bra tillsammans med den sortens träning vi kommer att avverka. Ju närmare säsongen vi kommer blir träningen intensifierad och tuffare vilket sliter lite mer på kroppen. Då är det bra att få en hel dags vila lite oftare för att kunna få ut maximalt från träningen. Det gäller ju inte bara att genomföra träningen utan kunna genomföra den med koncentration och kvalitet. Det återstår att se om det är bra för min del då det blir första gången jag testar detta upplägg.

Det kliar mycket i paddelmusklerna efter att få känna på lite vatten igen. Under tiden jag varit hemma har jag bara paddlat en gång. Antingen har isen kommit tillbaka efter en kortare tids frånvaro eller så har vädret varit så pass dåligt att det inte blir någon kvalitet i träningen av att paddla ute. Även om det är möjligt att paddla då isen är borta vill jag att träningen ska ha ett syfte. Om det t.ex. blåser för mycket och termometern visar närmare nollan är det svårt att få ut det man vill av träningen om man paddlar. Därför har det blivit en hel del paddelmaskin istället för att paddla ute. Det är som sagt bara några dagar kvar tills jag sitter i kanoten igen.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s