Tuffare och hårdare träning

Två veckor i Sevilla och läger nummer två är slut. Denna gång var det landslagstruppen som samlades i Sevilla för att träna hårt och träna ihop oss.
Det blev en hel del besättning för mig vilket jag tycker är roligt och givande. Det går att träna lite hårdare och man orkar lite mer när man sitter i en K2 eller K4. Sen behöver man träna på att paddla besättning. Det är väldigt komplext att paddla tillsammans med någon eller några. Det är svårt att jämföra med något annat men det handlar mycket om att göra allting tillsammans. Det kan låta enkelt men det är svårt att verkligen paddla tillsammans och ha kraften samtidigt. Det skiljer väldigt lite och även om en besättning ser ut att hålla samma takt är det inte samma sak som att den går bra.
Snart får vi reda på vilka besättningar förbundskaptenen önskar se tävla i Nyköping på den första tävlingen. Landslagsledningen väntar fortfarande på beslut från ICF (internationella kanotföbundet) om vilka sträckor som ska vara med på WC och internationella mästerskap. Mer om det nästa gång jag skriver och mina tankar om distanser för kanotsporten.

Träningen under lägret har varit ganska tuff och har gjort att kroppen känts tyngre och tyngre ju längre lägret gick. Det börjar närma sig tävlingssäsong vilket gör att det bli hårdare träning. Det jobbigaste är nästan att gå från grundträning till mer specifik träning med inslag av laktatträning. I början är kroppen inte van vid ha ta hand om laktatet och man mår väldigt illa under och efter träningspasset. Dagen efter känns kroppen som en slagpåse och tar lång tid på sig att komma igång. Men ju mer man tränar på att vara trött, desto bättre går det.

Under resdagen hem i fredags fick jag lite vila från träningen och i lördags var det lite lättare träning innan söndagens vila. Så kroppen känns som den har fått tillbaka lite krafter efter ett tufft läger och en lättare vecka väntar framöver så att superkompensationen får göra sitt!

Innan lägret fick jag behandling av Andreas på  Naprapatakuten för att jag hade lite ont i ryggen. Med lite massage och övningar för att sträcka ut och slappna av i rätt muskler har jag inte känt av några problem i ryggen under lägret. Det är en förutsättning att kunna vara skadefri och kunna träna så mycket jag kan för att kunna prestera på topp i sommar!

Foto: Evelina Menning

Foto: Evelina Menning

Vilodag i Gibraltar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s