Gå ut hårt och öka!

Nu är jag hemma igen efter sista vårlägret med landslaget. Efter två veckor i Alcudia på Mallorca var kroppen sliten. Under lägret var det fokus på mer loppträning och besättningsträning vilket sliter ganska mycket på kroppen om man jämför mot träningen i början av våren som är mer långdistans. Lägret var mycket lyckat för min del och jag kände att jag utvecklades under lägrets gång. Jag hade inte varit på Alcudia förut och hade hört mestadels bra saker om platsen. För den träning vi gjorde var sjön vi paddlade i perfekt. Den var inte mycket längre än vad banorna är som vi tävlar på vilket ger bra skydd mot väder och vind. Nackdelen jag hörde innan jag åkte dit var att det är grunt vatten vilket kan göra att paddlingen går lite segare. Och det var väldigt grunt men det kändes inte mer än på några få ställen. Hotellet vi bodde på ligger direkt vid sjön så det var bara en  promenad förbi matsalen till kanoterna. Maten var riktigt bra vilket är en viktig del i träningen. Även träningen tillsammans i K2 och K4 gick bra där vi blir mer sammansvetsade i de besättningar som ska tävla i Nyköping nästa vecka.

Det är första tävlingen för säsongen som är uttagning till världscup i Ungern och Serbien. Jag ser fram emot tävlingen och är förväntansfull på vad jag kan prestera. Även om träningen inte är upplagd för att vara i någon större form tror jag att kapaciteten just nu räcker långt.

Innan dess ska landslaget samlas på Bosön i Stockholm denna helg för att göra tester. Det är rörlighet och fystester som ska ge oss svar på om träningen ger effekt. Vi testar vår ”tröskelfart” och även maximal syreupptagning. Det sker på paddelmaskin då det är svårt att ha med sig utrustningen som krävs ute på vattnet. För att testa syreupptagningen paddlar vi i 4 minuter så hårt vi kan för att komma så många meter som möjligt. På den tiden hinner man upp i maxpuls och lungorna får jobba så hårt dem kan. Vi mäter även laktat i blodet för att se hur trötta vi faktiskt blev.

Denna vecka är förutom helgen lugn sett till träning. Lite färre träningspass och lite lugnare för att ge kroppen chans att återhämta sig efter en hård period. Vädret har ju precis slagit om och solen visar sig hela tiden. Även vinden har tagit lite semester vilket uppskattas mer än solen för oss kanotister. Bråviken ligger som en spegel på morgonen och bjuder på riktigt skön paddling!
Efter testerna kommer ett till inlägg om hur det gick på Bosön.

Annonser

2 tankar om “Gå ut hårt och öka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s