Världscup II & III

En summering av veckorna som gått är att jag inte riktigt är nöjd med resultaten som blev på världscuperna men vi fick till några bra lopp och framförallt har det varit lärorikt och besättningarna har gått framåt.

Bästa resultat från tävlingarna blev en 6:e (15:e totalt) plats i B-finalen på K2 500m. Det var en helt okej placering men vi känner att vi kan mer än så i K2:an. Sista loppet går bra men det finns delar under hela loppet vi kan jobba på för att paddla mycket snabbare. På ett sätt är det positivt att känna att vi kan utvecklas mycket mer men samtidigt vill vi köra bättre redan nu. Det är tuff konkurrens och små detaljer gör stora skillnader.

Det var liknande känsla i K4:an där vi slutade 8a i B-finalen i Szeged på 500m. I Belgrad gjorde vi en bra semifinal och låg länge på 5:e plats vilket hade gett oss en B-final. Men med 100m kvar gick farten ner för mycket och vi blev passerade av flera båtar och vi slutade tyvärr 8a. Jag tyckte det var bland det bästa lopp vi gjort i K4an. Vi kände oss slitna men fokuserade oss bra. Med många hårda lopp bakom oss var vi alla lite slitna och det visade sig sista biten. Just där och då var jag ganska besviken på att inte nå final men tar lärdom av tävlingarna och analyserar vad jag ska jobba vidare med och tar nya tag.

Nästa vecka är det tävling igen, denna gång i Hofors. Sista uttagningstävlingen innan EM som går i juli. Jag hoppas på att få bra träning tills dess och visa vad jag går för igen. Jag kämpar för en plats till EM och hoppas visa att jag är en självklar kandidat!

Efter nästan 2 veckor iväg har det varit skönt att komma hem igen och umgås med min älskade fru. Igår åkte vi båda till Nyköping för att jag deltog i en ny tävlingsserie, ÖSSÖ-serien. Det var ett mycket lyckat lopp som är ca 5km långt som är till för främjandet av paddling. Det ska vara roligt att paddla och liknande lopp är avslappnat och roligt. Inga krav på prestation och många kanotister som samlas och har roligt tillsammans. Nästa tävling kommer vara här i Norrköping och om jag är hemma kommer jag självklart ligga på startlinjen!

Skärmavbild 2017-06-07 kl. 18.30.53Skärmavbild 2017-06-07 kl. 18.31.02Skärmavbild 2017-06-07 kl. 18.31.03Skärmavbild 2017-06-07 kl. 18.31.04

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s