Mot EM och SM

I helgen var det Tolvenregattan i Hofors där uttagningar till EM i Bulgarien avgjordes. Sverige-eliten var samlad och det var en fin helg och bra tävling. Jag lyckades som bäst komma 4a på K1 200m och 5a på K1 500m. Jag hade hoppats på lite bättre resultat men kände mig inte i toppform under helgen. Jag fick till bra lopp och hade inte mycket mer att ge denna gång. Det känns ändå bra att loppen går som jag vill även om jag inte är riktigt så snabb som jag vill just nu. Krafterna att ta medalj fanns inte riktigt men jag fick ut allt jag hade under loppen. Träningen inför har bra men den är inriktad till senare tävlingar så formen var inte den bästa.

Det var även testlopp i K2 där jag och Erik Sandbacka vann K2 500m och fick till en bra lopp. Sista 100m var ganska tunga efter många lopp under helgen och en sviktande form men skönt att vinna loppet. På K2 1000m slutade jag och Fabian Paldanius 2a bara några tiondelar från vinsten. Det var också ett bra lopp där vi nästan gick om vinnarna på slutet.

Helgen resulterade i att jag blev uttagen att representera Sverige på EM i Bulgarien i mitten av juli. Jag ska tävla i K4 500m och ser fram emot det mycket. Erik Sandbacka har kommit in i K4an istället för Martin Nathell som satsar mot U23 VM istället. Annars är det samma personer i K4an som tävlade på världscuperna för några veckor sedan.
Efter tävlingen i helgen stannade landslaget kvar i Hofors för att passa på att träna ihop oss. Efter en intensiv tävling var vi alla ganska trötta men gjorde det bästa av tillfället och tränade på.

Första träningspasset hann vi halvvägs innan jag fick en sträckning i nackmuskel vilket gjorde att vi missade ett pass då jag var tvungen att vila. Sträckningen var inte värre än att jag kunde paddla senare på dagen så vi fick en bra pass i k4an.

I början av juli åker jag iväg på landslagsläger i Nyköping för några dagars träning tillsammans i K4an. Efter det är det träning här hemma inför EM i Plovdiv, Bulgarien.

Vi kommer hem från EM dagen innan SM börjar som är i Jönköping. Där är vi i nästan 1 vecka för att göra upp om medaljerna detta år. Det är ett fullspäckat schema och ser fram emot bra träning och ännu bättre tävlingar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s