Behålla fokus

Nu sitter jag på planet hem från Bulgarien. Det tar på krafterna att tävla på hög nivå. Allt måste stämma och koncentrationen måste vara 100% riktad mot det man ska göra. Att paddla så fort jag klarar av.

Helgen blev inte riktigt som tänkt. Innan vi kom ner till Bulgarien fick vi reda på att Erik tyvärr inte kunde åka pga skada. Har var uttagen tillsammans med mig, Joel och Henrik för att paddla K4 500m.

Inför EM har vi tränat ihop oss i både Hofors och Nyköping. Vi har utvecklats bra och jag hade höga förhoppningar om framskjuten placering på EM för oss i K4an. Det krävs träning tillsammans i besättning och speciellt i K4 för att det ska gå riktigt bra. Det är många saker som ska sitta perfekt och det är svårt och komplicerat att paddla tillsammans. När man siktar på att vara i toppen på EM krävs det riktigt bra paddling. Konkurrensen är riktigt tuff och det är små marginaler i paddlingen som gör stor skillnad i placeringar.

Uttalad reserv till K4an var Fabian Paldanius redan innan vi hade våra EM-läger. Han ställde självklart upp och vi fick ett par bra lopp tillsammans på EM. Vi tog oss till semifinal och gjorde ett bra lopp tillsammans. Vi hade inte hunnit träna tillsammans med Fabian innan tävlingen och det är svårt att ta en riktigt bra placering på EM om man inte tränat ihop en besättning. Under semifinalen gjorde vi vad vi kunde med förutsättningarna vi hade och vi kände att vi fick ut det vi hade tillsammans. Det räckte tyvärr inte för att gå vidare från semifinalen.

Erik var tillsammans med Joel uttagen att paddla K2 200m. Jag fick chansen att paddla tillsammans med Joel på den sträckan nu när Erik var hemma.
Joel och jag tränade tillsammans ett träningspass i Sevilla på vårläger i början av året. Annars har vi inte paddlat K2 tillsammans. Det var lite samma senario som med K4an. Med inställningen att vi har allt att vinna o inget att förlora försökte vi göra vårt eget lopp och få till ett så snabbt lopp vi kunde.I försöksheatet fick vi lite sämre start men bättre avslut på loppet. I semifinalen fick vi istället en bra start men lite sämre avslut. Det är i dessa lägen man märker att samträningen saknas och för varje lopp vi körde lärde vi oss något nytt. Vi lyckades ändå ta oss till final med en tredjeplats i semifinalen.

Vi försökte slå ihop heat och semi där både starten och avslutet skulle vara bra. Vi gjorde vårt bästa lopp för helgen och slutade på 8:e plats. Mycket bra placering med tanke på att jag inte tränat för att paddla 200m och vi inte haft någon träning i K2 tillsammans.

EM blev inte riktigt som jag förväntade mig men det kommer alltid vara situationer som man inte styr över själv. Eriks beslut att stanna hemma vid skada har jag full respekt för och hoppas han blir bättre så fort som möjligt!

Det var riktigt roligt att paddla 200m på ett internationellt mästerskap.
Det blir inte mycket vila efter EM utan jag åker ner till Jönköping redan imorgon (måndag). Svenska mästerskapen ska avgöras under 6 dagar på Rocksjön. Jag börjar inte tävla förrän tisdag men hoppas hinna paddla lite på måndagseftermiddag för att känna på formen igen i K1an.

Jag kommer tävla på alla distanser vilket gör att det blir en väldigt intensiv vecka med mycket lopp. Det är jobbigt men väldigt roligt när jag tävlar för Bråvikens Kanotklubb där vi har flera seniorer som tävlar både på nationell toppnivå och som är med i landslag. Förra året tog vi i K4 3 guld och 1 silver. I år hoppas vi såklart på att vi paddlar hem alla 4 guld i K4!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s