Landslagsuttagning VM!

Jag har blivit uttagen att representera Sverige på VM i Tjeckien!
Målet med året har varit att prestera riktigt bra på VM och första steget är nu avklarat. Uttagen till VM i K4 500m och K2 500m.

I K4 paddlar jag tillsammans med Joel Elenius, Erik Sandbacka och David Kopp. K2 paddlar jag tillsammans med David Kopp.
Joel och Erik har jag tränat tillsammans med i K4 inför EM i år. Erik blev tyvärr skadad i ryggen strax innan EM som jag skrivit tidigare så vi hann inte tävla ihop. Jag har paddlat K2 med David men det var ett tag sedan nu. David har inte varit med i landslaget senaste åren utan deltagit på svenska tävlingar och gjort riktigt bra resultat tidigare år. Detta år presenterade han sig ordentligt med en 2:a plats på K1 500m på SM och 6:a på K1 200m.
Tillsammans tror jag vi kan paddla riktigt fort och har höga förhoppningar inför VM. Både i K4 och K2.

Förutom att jag blivit uttagen till VM tävlade jag på SM förra veckan. Från i tisdags till lördag.
Det är en lång tävlingsvecka som brukar ta på krafterna. I år var det ännu tuffare då vi hade en dag mindre att hinna med alla lopp på än vad vi brukar ha på SM. Bråvikens kanotklubb som jag tävlar för har fyra duktiga seniorer vilket betyder att vi kan ställa upp på alla distanser och besättningar under SM. I år strök vi oss från stafetten men annars tävlade vi i allt:

K1 200m, 500m, 1000m, 5000m.
K2 200m, 500m, 1000m, 5000m.
K4 200m, 500m, 1000m, 5000m.

Och med försöksheat (K1), semifinaler och finaler blir det många lopp på en vecka.
Redan första dagen kände jag mig inte i toppform. Dagen innan hade jag kommit hem från EM i Bulgarien. Efter hårda tävlingar, resa och sen natt va inte kroppen med mig redan från starten på SM och jag paddlade ganska dåligt. Jag hade förhoppningar innan SM att jag skulle ta en individuell medalj på vissa sträckor men det lyckades jag inte med. Jag hade inte formen med mig och i tuff konkurrens det inga medaljer i K1.

Jag kom ändå hem med 3 guld och 3 silver från SM.
i K4 tog vi guld på 1000m och 5000m. Silver på 200m och 500m.
Ett silver tog jag tillsammans med Emil Svensson på K2 500m och ett guld
tillsammans med Andreas Edhag på K2 5000m.

Nu är siktet inställt på VM. Efter SM har jag haft lite snuva och hostar lite så jag får ta lite vila och bli helt frisk innan träningen mot VM tar vid. Innan VM (23-27/8) kommer landslaget samlas för att träna ihop. Återkommer om var och när.

(Video från träningsläger inför EM)

Snygg film från SM i Jönköping förra veckan. Filmen avslutas med bilder från K4 5000m där vi tar guld!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s