VM i Tjeckien

Imorgon åker jag iväg på VM läger i Jönköping tillsammans med resten av landslaget. Det blir söndag till fredag där vi förbereder oss tillsammans inför den viktigaste tävlingen detta år. VM går i Racice, Tjeckien. Det är en fin anläggning med bra banor. Kan vara lite oskyddat för vinden men sist jag var där på världscup var det okej under hela tävlingen.

Under lägret kommer fokus ligga på besättning eftersom jag kommer tävla i K4 och K2 500m. Träningsprogrammet har vi fått av våra tränare och jag ser fram emot bra samträning på ett av Sveriges bästa tävlingsplatser. Rocksjön är det vi kommer träna på och där brukar vi ha flera svenska tävlingar varje år.

Förra veckan efter EM och SM blev jag lite utslagen och förkylningen kom dagen efter jag kom hem. Ont i halsen, hosta och snuva. Många gånger brukar jag träna lite lättare när jag får lite snuva vilket oftast gör att jag blir bättre. Det brukar rensa ut ”systemet” och snuvan släpper. Efter en tung period med väldigt mycket tävlande var det tänkt att jag skulle ta några lugna dagar och sen sätta igång med träningen men bihålorna var fyllda och snuva ville inte ge med sig så jag tog beslutet att verkligen vila upp mig och vänta på att jag blev helt bra. Det tog en hel vecka vilket kanske inte är optimalt men det gjorde mig nog ganska gott. Under träningen denna vecka har jag istället känt mig återställd och laddad på träningen. Det har gått riktigt bra där jag känner mig stark och fått många bra ”left & rights”. Jag har dock haft väldig träningsvärk av styrketräningen vilket inte är så konstigt då det var några veckor sedan jag styrketränade på grund av tävlingarna som varit. Under SM hade det varit bra med lite styrketräning om tiden hade funnits men som ni kan läsa i förra inlägget tävlade jag varje dag med många lopp varje dag. Hoppas träningsvärken släpper till på måndag.

Jag vill passa på att tacka mina sponsorer för det stöd som jag får. Det är helt avgörande för min satsning! Ett speciellt tack till FF Fastighetsservice som hjälpte till med boende under SM-veckan. SM resulterade ju i 3 guld och 3 silver =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s